9 Eylül 2010 Perşembe

Patates Salatası

Malzemeler:

1 kg.Patates
3 kaşık sıvıyağ
istenilen renkte gıda boyası
nane
tuz, kırmızı tozbiber

içi için:
mayonez
yogurt
havuç, bezelye garnitürü

Yapılışı:
1-Patatesler yıkanıp tencereye konur bol suda haşlanır.
2-Haşlanmış patatesler soğumadan soyulur. Püre yapılır.
3-İçine sıvıyağ, tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. 2-3 kaşık ayrılır.Nane, kırmızı tozbiber ve gıda boyas ilave edilerek tekrar yoğrulur.
4-Bir tasın içi streç filmle kaplanır üstüne üstüne patates püresinden bir miktar konup ince tabaka halinde tasın etfafı sarılır.
5-Başka bir kapta havuç, bezelye garnitürü mayonez ve yoğurt iyice karıştırılıp tasdaki patates püresinin içine dökülür. Üzeri geri kalan patates püresiyle kaplanır. Buzdolabında bir kaç saat bekletilir.Ters çevrilerek servis tabağına alınır.
6- Başta ayırdığımız 2-3 kaşık patates püresinden civcivler yaplıp( yumurta büyüklüğünde bir parça alınıp elle yumurta şekli verilir. Fındıktan daha büyük bir parça alınıp elle yuvarlak şekil verilip diger parçanın üstüne konur. Havuçdan burun ve karanfilden göz yapılır) istenilen şekilde süslenir

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails