Kızım Neslihan'dan yeni tarifler.Kendi menüsünü düzenler, hazırlar ve afiyetle yer.
Afiyet olsun kızım. Bizlerle paylaştığın içinde çok teşekkürler
ŞEHRİYELİ PİLAV
2 kaşık şehriye
1 bardak pirinç
tuz
yağ
2 bardak sıcak su
Yapılışı:
1-Tencereye yağ ve şehriye konup şehriyeler kızarıncaya kadar sotelenir.
2-Üzerine pirinç ve tuzu ilave edilir. Karıştırılır ve suyu ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
3-İsteğe göre üzerine yogurt konularak yenir.
TAVUK SOTE
Malzemeler:
1 adet tavuk butu
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
Yapılışı:
1-Tavaya zeytinyağ ve doğranmış sarımsaklar konup harlı ateşte sotelenir.
2-Kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilip sotelemeye devam edilir.
3-Tuzu ilave edilip bir kaç kez daha döndürülür ve sıcak servis yapılır.
PUDİNG ŞELALESİ
Marketten puding şelalesi alınır. Üzerindeki tarife göre hazırlanır ve afiyetle yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder