29 Eylül 2010 Çarşamba

Neslihan'dan Şehriyeli Pilav, Tavuk Sote ve Puding Şelalesi



Kızım Neslihan'dan yeni tarifler.Kendi menüsünü düzenler, hazırlar ve afiyetle yer.
Afiyet olsun kızım. Bizlerle paylaştığın içinde çok teşekkürler

ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler:

2 kaşık şehriye
1 bardak pirinç
tuz
yağ
2 bardak sıcak su

 Yapılışı:

1-Tencereye yağ ve şehriye konup şehriyeler kızarıncaya kadar sotelenir.

2-Üzerine pirinç ve tuzu ilave edilir. Karıştırılır ve suyu ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.





3-İsteğe göre üzerine yogurt konularak yenir.

TAVUK SOTE


Malzemeler:

1 adet tavuk butu
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz

Yapılışı:

1-Tavaya zeytinyağ ve doğranmış sarımsaklar konup harlı ateşte sotelenir.

2-Kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilip sotelemeye devam edilir.


3-Tuzu ilave edilip bir kaç kez daha döndürülür ve sıcak servis yapılır.




PUDİNG ŞELALESİ







Marketten puding şelalesi alınır. Üzerindeki tarife göre hazırlanır ve afiyetle yenir

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails