14 Eylül 2010 Salı

Poğaça

puf puf yumuşacık bir lezzet.

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
½  çay bardağı elma sirkesi
2 yumurta ( birinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için beyaz peynir
Yapılışı:
1-Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler yoğurma kabına konur karıştırılır.
2-Kabartma tozu una ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
3-Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak merdane ile açılıp içine peynir konur.  Su bardağının ağzıyla kesilip fırın tepsisine yerleştirilir. 
4-Üzerine yumurta sarısı sürülür. Hamurun bir kısmını merdane ile açıp kurabiya kalıbı ile şekilli kesip poğaçaların üzerine koydum. Tekrar yumurta sarısı sürüp sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

şahane olmuş.sunum nefis.ellerinize sağlık.

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlık çok cici ve lezzetli görünüyorlar. Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails