14 Eylül 2010 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler:
1 kg orta boy dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı şam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı kuru nane
8-10 dal maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy domates
Yapılışı:
1) Tencereye incecik kıyılmış soğan, fıstık, tuz ve yağı koyunuz. Hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak 10 dakika pişiriniz.  1 su bardağı kaynar su, şeker, kuş üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinci içine salınız. Beş dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısını azaltarak 20-25 dakika pişiriniz. Kıyılmış maydanoz, , nane, tarçın,  ilave edip karıştırınız.
2) Biberleri yıkayıp sap kısmını içine bastırarak çıkartınız. Çekirdeklerini boşaltınız. Biberlere dolma içini doldurup ağız kısmına domatesten yuvarlak kapaklar keserek kapatınız. Tencereye maydanoz ve dereotu sapları yerleştirip üzerine biberleri sıralayınız.
3) 1 su bardağı kaynar su ve artan domates suyunu ilave edip tuz serpiniz, önce orta sonra hafif hararetli ısıda biberler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kabında soğutup servis tabağına dizip servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails