Temem Aslan"ın tarifi ve gönderdiği kuşburnuyla hazırladığım marmelat. Çiçek açan çay (blooming tea) eşliğinde afiyetle yendi. Teşekkürler Temem.
Malzemeler:
Kuşburnu
şeker
Yapılışı:
1-Kuşburnu yıkanır temizlenir. Tencereye alınır. Üstünü geçecek kadar su ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
2-Süzgeçten ezilerek geçirilir.
3-Süzgeçten geçen kuşburnu ikinci olarak ince telli süzgeçten geçirilir. Çekirdeklerinden iyice arındırılır.
4-Tencereye alınır. Hafif ateşte arada karıştırılarak kaynatılır.
5-İsteğe bağlı olarak çok az şeker katılır. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra altı kapatılır.
ÇİÇEK AÇAN ÇAY (BLOOMİNG TEA)
1 yorum:
Ben doğuda oturuyorum. Burada çoğu şey sizinde bildiğiniz gibi doğal oluyor. Kuşburnunun doğal halini içenler çok iyi bilir. Gerçekten çok güzel bir tadı var. Bal ile birlikte çok faydası oluyor. Bu kadar güzel anlatmışsın ama birazda faydalarını anlatsaydın iyi olurdu :) Şimdi baktımda oldukça faydasıda varmış : Kuşburnunun faydaları
Yorum Gönder