7 Ocak 2011 Cuma

PASTIRMALI MAKARNA


  İran'da öğrendiğim bir tarif. Kuşbaşı kırmızı et veya tavuk etiyle hazırlıyorlar. Patatesli kısmına kazmak diyorlar. Pirinç pilavlarını da kazmaklı yapıyorlar. Patates yerine lavaş ekmeğiyle de yapılıyor. Tencerede lavaş ekmeğinin bir yüzü kızartılıp diğer tarafını çevirince makarna ilave ediliyor.
  Ben kızımın Kayseri'den getirdiği pastırmayla hazırladım.

Malzemeler:

2 bardak makarna
3 adet patates
2 kaşık sıvıyağ
2 adet sogan
1 kaşık salça
1 adet kırmızı dolmalık biber
6-7 adet pastırma
1 adet domates


Yapılışı:

1- Makarna üstündeki tarife göre tuzsuz olarak haşlanır(pastırmanın tuzu yetiyor). Süzülür
2-Tencereye yağ, ince kıyılmış soğan,salça konur hafif ateşte karıştırarak kavrulur.
ince doğranmış biber ve domatesler ilave edilir  karıştırılır. ince doğranmış pastırmalarda ilave edilir kısık ateşte pişirilir.



3-Geniş bir tencereye zeytinyağı konur üstüne patatesler dizilir. Bir yüzü kızartılır ve çevrilir. Üstüne pastırmalı sosla karıştırılan makarnalar ilave edilir. Kapağı kapatılarak çok hafif ateşte patateslerin diğer yüzüde kızarana kadar pişirilir. Demlenmeye bırakılır.
10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapılır.



2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık zerrin hanım çok değişik olmuş.

Swotpisces dedi ki...

harika görünüyor bu yemek ya, elinize sağlık. :)

Related Posts with Thumbnails