Malzemeler:
4 adet havuç
4 adet patates
iç malzemesi:
200 gr. kıyma
1 bardak pirinç
1 adet soğan
1 kaşık salça1 kaşık zeytinyağı
tuz
karabiber, kekik, kırmızı tozbiber
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1/2 bardak su
2 kaşık nar ekşisi
1-Havuç ve patatesler soyulur. Ortaları kabak oyacağı ile oyulur.
2-İç malzemesi için bir kaba kıyma, pirinç, baharatlar, ince doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, salça, nar ekşisi ve suyu ilave edilir. Karıştırılır.
3-Hazırlanan içle havuç ve patatesler doldurulur. Tencereye alınır.
4-Bir kaşık salça ve bir kaşık zeytinyağıyla karıştırılan su havuçların üstüne çıkacak kadar konur. Tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişirilir.
5-Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder