Arkadaşım Leyla Bozdemir elleriyle hazırladığı aşuresini aşure gününde gönderdi bizde afiyetle yedik. Fakat tarifini alıp paylaşmak bugüne kısmet oldu.
Kendisi her ne kadar "Ben bunları kendi damak tadıma ve evde olan malzemelerle yaptım. Bu ülkede aşurelik malzemeyi bulmak çok da kolay değil" deyip incelik gösterse de usta aşcılara taartacazetde bir aşureydi. Çok teşekkürler. Ellerine sağlık
Malzemeler:1 kg. aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
2 su bardağı kayısı
1'er su bardağı üzüm çeşitler
1 su bardağı kuru incir
3 adet elma
3 adet portakal kabuğu rendesi
tarçın, badem, fıstık, fındık
1-Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi yıkayıp ıslatıyoruz. Daha sonra buğdayı haşlayıp fasulye ve nohutla karıştırıyoruz.
2-Üzüm ve kayısıda ezilmeyecek şekilde haşlıyoruz. Elmanında kabuklarını soyup küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
3-Bütün hepsini buğdayın içine katıp, 1 kg.da şeker ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
4-Kaynadıktan sonra ocaktan alıp küçük küçük doğradığımız incirleri ilave ediyoruz.
5-Portakal kabuğunun rendesi, tarçın, fıstık ve bademle süslüyoruz (nar varsa narda koyabiliriz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder