13 Aralık 2010 Pazartesi

TAVUK ŞİŞ


 
Malzemeler:

Pita ekmeği için:
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık sıvıyağ
tuz
un

Tavuk şiş:
2 adet tavuk göğsü
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
2 kaşık zeytinyağı

cacık:
yoğurt
salatalık
sarımsak

ve yeşil salata

Yapılışı:

Tavuk şişlerin hazırlanışı:
1-Tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde kesilir. Bir kaba  tavuk, yoğurt, salça ve zeytinyağı konur karıştırılır. Üstü kapatılarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.
2-Şişlere geçirilip ızgarada pişirilir.

Pita ekmeği yapımı:
1-Ekmekleri hazırlamak için bir kaba maya, şeker ve 1/2 çay bardağı ılık su konur karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır.
2-Hamur kabına biraz un, tuz, sıvıyağ ve maya konur 1 bardak su ilavesiyle aldığı kadar unla hamur yapılır. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
3-İki misli olan hamur dan küçük parçalar kopartılarak tabak büyüklüğünde açılır. Isıtılmış teflon tavada iki tarafıda kızartılır.





Cacık yapımı:
1-Koyu kıvamdaki yoğurdun içine çok ice kıyılmış salatalık ve sarımsak rendesi konur karıştırılır.


Salata:
İstenilen şekilde hazırlanmış yeşil salata

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

zerrin hanım bu ne kadar şık bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails