Pita ekmeği için:
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık sıvıyağ
tuz
un
Tavuk şiş:
2 adet tavuk göğsü
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
2 kaşık zeytinyağı
cacık:
yoğurt
salatalık
sarımsak
ve yeşil salata
Yapılışı:
Tavuk şişlerin hazırlanışı:
1-Tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde kesilir. Bir kaba tavuk, yoğurt, salça ve zeytinyağı konur karıştırılır. Üstü kapatılarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.
2-Şişlere geçirilip ızgarada pişirilir.
1-Ekmekleri hazırlamak için bir kaba maya, şeker ve 1/2 çay bardağı ılık su konur karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır.
2-Hamur kabına biraz un, tuz, sıvıyağ ve maya konur 1 bardak su ilavesiyle aldığı kadar unla hamur yapılır. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
3-İki misli olan hamur dan küçük parçalar kopartılarak tabak büyüklüğünde açılır. Isıtılmış teflon tavada iki tarafıda kızartılır.
Cacık yapımı:
1-Koyu kıvamdaki yoğurdun içine çok ice kıyılmış salatalık ve sarımsak rendesi konur karıştırılır.
Salata:
İstenilen şekilde hazırlanmış yeşil salata
1 yorum:
zerrin hanım bu ne kadar şık bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder