11 Aralık 2010 Cumartesi

SAKALLI

Malzemeler:
2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne sürmek için ayrılır)
50 gr. tereyağ
tuz
1 paket instant maya
1 bardak ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
kıyılmış maydanoz
200 gr. beyaz peynir

 
Yapılışı:
1-Ilık sütün içine maya ve şeker konur karıştırılır. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.

2-Hamur yoğurma kabına biraz un konur tuzu ilave edilip karıştırılır. Üstüne yumurta, yumuşak yağ ve mayalanmış süt ilave edilerek aldığı kadar unla hamur yapılır. Mayalanması için üstü örtülerek sıcak ortamda bırakılır.

 
3-Mayalanarak iki misli olan hamur yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlayarak fırın tepsisine konur.
4-15- 20 dakika tepside tekrar mayalanması beklenir.


5-Üstüne yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
6-Soğuduktan sonra ortası yarıya kadar kesilir peynir rendesi ve maydanoz karışımı ile doldurulur. Ağız kısmı kıyılmış maydanoza batırılıp sakal şekli verilir. Servis yapılır.

1 yorum:

garlutti dedi ki...

Hola desde VIGO -ESPAÑA - me gusta tu blog y tu cocina saludos MARIMI

Related Posts with Thumbnails