8 Aralık 2010 Çarşamba

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK



 
Malzemeler:

hamuru için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1 bardak su
un

iç malzemesi:
300 gr. ıspanak
100 gr. beyaz peynir
2 yumurta akı
karabiber,kırmızı tozbiber

sos için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su

üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:

1-Hamur kabına biaz un konur oratası açılır sıvıyağ, tuz ve su konup aldığı kadar unla hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
2-Ispanak yıkanır doğranır.Peynir rendelenir yumurta akı ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
3-Hamur küçük bezelere ayrılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına sıvıyağ ve su karışımı sürülerek üç yufka üst üste konur en üstteki yağlanmaz. Üçü birlikte açılır.




4-Açılan yufkanın üstü sıvıyağ karışımıyla yağlanır. Ortadan ikiye kesilir. Uzun kenarına iç harç konur ve rulo yaplır. Rulolar kendi etrafında döndürülür ve gül şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine konur.


5-Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık

nagnesli sofram dedi ki...

Teşekkür ederim.

Related Posts with Thumbnails