hamuru için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1 bardak su
un
iç malzemesi:
300 gr. ıspanak
100 gr. beyaz peynir
2 yumurta akı
karabiber,kırmızı tozbiber
sos için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
üzerine sürmek için yumurta sarısı
1-Hamur kabına biaz un konur oratası açılır sıvıyağ, tuz ve su konup aldığı kadar unla hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
2-Ispanak yıkanır doğranır.Peynir rendelenir yumurta akı ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
3-Hamur küçük bezelere ayrılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına sıvıyağ ve su karışımı sürülerek üç yufka üst üste konur en üstteki yağlanmaz. Üçü birlikte açılır.
5-Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
2 yorum:
çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık
Teşekkür ederim.
Yorum Gönder