29 Aralık 2010 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU TAVUK


Tüm ziyaretçilerime iyi yıllar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 bardak süt
11/5 kaşık un
1 kaşık tereyağ
100 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber. kırmızı tozbiber

Yapılışı:

1-Tavuk üstünü geçecek kadar suyla tencereye alınır. Haşlanır.Küçük parçalara ayrılır.
2-Tencereye tereyağı ve un konur kavrulur. 2 bardak soğuk süt birden ilave edilir. İyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
3-Hazırlanan beşamel sos tavukların üzerine dökülür. Tuzu ve baharatlar ilave edilir. Peynirin bir kısmı rendelenir karıştırılır.
4-Yağlanmış fırın kabına konur. Geri kalan kaşar peyniri rendelenir üstüne konur. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
5- Sıcak servis yapılır.

Süslemesi için,
kıyılmış maydanoz, kaşar peyniri, közlenmiş kırmızı biber kullandım.

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok nefis bir görüntü ,tablo gibi.ellerinize sağlık.sunumlarınızı çok beğeniyorum.mutlu yıllar dilerim.sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim. Sevgilerimle.

Related Posts with Thumbnails