1 Kasım 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYE




Malzemeler:

1/2 kg. taze barbunya fasulye
2 kaşk zeytinyağı
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
1 kaşık salça
1/2 dolmalı kırmızı biber
tuz, karabiber, tarçın

Yapılışı:

1-Barbunyalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
2-Soğan rendelenir diğer malzemeler küçük küp şeklinde doğranır.


3-Tencereye soğan ve sarımsak alınır sotelenmeye başlanır. Sırasıyla havuç, patates , salça ve biber ilave edilir sotelenir. Barbunyalar ve baharatlar ilave edilir.


4- Üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır.
5-Soğuk servis yapılır. Mümkünse bir gece bekletilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails