14 Ekim 2010 Perşembe

Papatyalı Kekler

Malzemeler:

2 yumurta
1 bardak demli soğuk çay
1/2 bardak sıvıyağ
1 1/2 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
aldığı kadar un
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı:

1- Sıvı malzemeler karıştırma kabına konur. Mikserle çırpılır.
2-Kakao, kabartma tozu,fındık ve un ilave edilir karıştırarak koyu boza kıvamına getirilir.
3-Muffın kalıplarına konarak fırında pişirilir. Soğuması beklenilir.

Üstünün süsü için:1 bardak beyaz marşmelov benmari usulu veya mikrowe fırında eritilir. İçine aldığı kadar pudra şekeri ilave edilir. Katı bir hamur yapılır. bir kısmı ayrılarak yeşil gıda boyası ilave edilerek iyice yoğrulur.Merdane ile açılıp şekilli kalıplarla kesilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails