25 Ekim 2010 Pazartesi

HAVUÇLU TOPKEK

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak  kıyılmış ceviz
1 1/2 bardak rendelenmiş havuç
aldığı kadar un

Yapılışı:

1-Karıştırma kabına sıvı malzemeler konur ve mikserle çırpılır.
2-Un, kabartma tozu, tarçın ilave edilir ve karıştırılarak koyu kek kıvamında bir hamur elde edilir.
3-Havuç ve bıçakla kıyılmış  ceviz ilave edilir tahta kaşıkla karıştırılır.
4- Muffın kalıplarına konularak önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 12 adet çıkıyor.
5- Soğuduktan sonra marşmelov hamuruyla süslenir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails