12 Ekim 2010 Salı

Löbiye

Karadeniz bölgesinde yapılan bir yemek çeşidi.


Malzemeler:

½ kg barbunya fasulye
3 dal pırasa
3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı kinzi
tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

1- Barbunya fasulye akşamdan suya konup ıslatılır. Ertesi gün haşlanır.
2- Bir tencereye yağ,  ince doğranmış pırasa ince doğranmış sarımsak konulup kavrulur. Kinzi ve ilave edilir.
3-Bbarbunya fasulyeler limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir.
4- Pişmesine yakın ince doğranmış maydanoz pul biber ilave edilip bir taşım daha pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails