10 Mart 2014 Pazartesi
MADEN SULU POĞAÇA
Balık lifin yapılışına nagnesli hobilerim'den bakabilirsiniz balık lif
Malzemeler:
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
1 bardak maden suyu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
alabildiği kadar un
içine kaşar peyniri
üstüne sürmek için 1 adet yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:
1-Süt ısıtılır. Diğer malzemelerle karıştırma kabına alınır. Alabildiği kara un ilave edilerek yumuşak kıvamda hamur yapılır.
2-Hamurun üstü kapatılarak iki katı oluncaya kadar ılık ortamda bekletilir.
3- Hamurdan küçük parçalar kopartılır. Avuç içinde açılır. İçine peynir konularak elde yuvarlanarak kapatılır.
4-Fırın tepsisine konur üstüne yumurta sarısı sürülür.
5-Üstüne çörek otu serpilir.
6- Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder