7 Ocak 2014 Salı
NAGEHAN'DAN YAĞ MANTISI
Rahatsızlığım sırasında ilk göz ağrım Nagehan'ım elleriyle açıp hazırladığı ve bebeğim Neslihan'ımın resimlediği yağ mantısı. Çok lezzetli olmuştu. Ellerine yüreğine sağlık canım kızım...
Çok şımaaaardım çooooooooooook...
Malzemeler:
2 bardak su
tuz
1 paket instant maya
aldığı kadar un
içi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
pul biber
tuz
kızartmak için sıvıyağ
üzerine
sarımsaklı yoğurt
salçalı sos
Yapılışı:
1-Karıştırma kabına su, maya, tuz konur aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
2-İç harcı için kıyma, ince doğranmış soğan, maydanoz ve baharatlar konur karıştırılır.
3-Hamurdan parçalar koparılır un serpilerek açılır.
4-Açılan hamurun yarısına aralıklarla iç harcından konur.
5-Hamurun diğer yarısı üstüne kapatılır.
6-Çay bardağı ile iç harcı ortaya gelecek şekilde kesilir.
7-Mantılar kızgın yağda kızartılır.
8-Kızartılan mantılar kağıt havlu üzerine çıkartılır.
9-Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulan salçalı sos gezdirilir ve servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder