TAVUKLU KABAK SANDAL
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet domates
maydanoz, dereotu
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
2 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yapılışı:
1-Tavuk göğsü çok ince kuşbaşı şeklinde doğranır ve ısıtılmış tavada sotelenir.
2-İnce doğranmış soğan, sarımsak ve yağ ilave edilir sotelenir.
3-Sivribiber ve salça eklenir. Karıştırılır.
4-İnce doğranmış domatesler ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır. 4-5 dakika kadar pişirilir
.
5-İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir tuzu, baharatı ayarlanır karıştırılır ve ocak kapatılır.
6-Kabaklar ortadan ikiye kesilir. ortası oyulur.
7-Hazırlanan tavuklu iç ortalarına doldurulur. Tencereye konur.
8-Üzerine tuz serpilir. Kabakların seviyesine kadar zeytinyağlı su konur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.
Oyulan kabakların içlerini değerlendirmek için yaptığım çorba
KABAKLI ÇORBA
Malzemeler:
3 adet kabak içi veya 1 adet kabak
1/2 adet havuç
1 adet soğan
1 kaşık un
2 kaşık tereyağı
tavuk suyu
tuz
Yapılışı:
1-Tavaya 1 kaşık yağ konur ince doğranmış soğan yüksek ısıda sotelenir. Rendelenmiş havuç ilave edilir karıştırarak sotelenir ve ince kıyılmış kabak da ilave edilir. yumuşayana kadar sotelenir.
2-Ayrı bir tencerede 1 kaşık yağ un ile kavrulur. tavuk suyu ilave edilir.
3-Kıvam alınca sotelenmiş sebzeler ilave edilir. tuzu ayarlanır.
4-Çorbanın kıvamına göre suyunu ayarlayıp bir iki taşım kaynatılır ve sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder