23 Aralık 2010 Perşembe

SİMİT


Sokak simiti, çay, domates ve beyaz peynir. Kızlarımla çok severek yaptığımız 5 çayı menümüzü oluşturur.Akşam üstü okuldan çıktıklarında telefon edip 'anne çay suyunu koydunmu' deyince anlardımki simit alınmış. Bugün uzakta olsak, simit satılmayan yerdede olsam kendi hazırladığım simitlerle kızlarımı düşünerek içtiğim çayımı paylaşmak istedim.
Malzemeler:

1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
2 kaşık zeytinyağı
aldığı kadar un
susam



Yapılışı:

1-Su bardağına çok az ılık su konur. İçine şeker ve maya ilave edilir karıştırılır. Üstü örtülerek mayalanmaya bırakılır. Kabarıp bardak boyuna gelecektir.

2-Yoğurma kabına biraz un konur tuzla karıştırılır ortası havuz gibi açılır zeytinyağ, mayalanmış maya ve bir bardak ılık su konur. Aldığı kadar un ilavesiyle hamur haline getirilir.

3-Hamurdan yumurtadan büyük prçalar alınır uzatılır kendi etrafında döndürülür ve iki ucu  birbirine üstüne getirilir sıkıca kapatılır yuvarlak simit şekli verilir.

4-Bir kaba su( suyun içine 2 kaşık pekmez konur. Simitlere kahverengini vermesi için. bende pekmez olmadığı için koyamadım) başka bir kaba susam konur.



 Hazırlanan simitler önce soya sonra susama batırılır. Fırın tepsisine konur kızarıncaya kadar pişirilir.



LALELER


Domateslerin içi boşaltılır.Artı + şeklinde kesilir. Rendelenmiş beyaz peynirle doldurulur.Taze soganlarn ucuna kürdan batırılır diğer ucunada domatesler geçirilerek soğanlarla birleştirilir.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş anneciğim!!

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık şahane olmuş.lalere bittim.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık şahane olmuş.lalere bittim.

Related Posts with Thumbnails