Bugünkü tarifimiz İzmir'den Müberra Şen Doğuş'dan geldi. Paylaşımın için çok teşekkürler canım yeğenim. Ellerine yüreğine sağlık.
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 bardak sıcak su
karabiber, tuzYapılışı:
1-İrmik ve bulgur bir kaba konulup üzerine 1.5 bardak sıcak su koyulur. 2-3 dakika karıştırarak kabarması beklenir. Sonra un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir.(suyunu hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
2-Küçük küçük köfteler yapılır.
3-Bir tencereye yağ ve salça konularak ateşte karıştırılır. Daha sonra tencereye 1 lt. kadar sıcak su konur köfteler sıcak suya ilave edilir.(Kaynayan suya bir tutam tuz ilave edilir). Yarım saat kadar pişirildikten sonra servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
PIRASA KIZARTMASI
Bende bu nazik davranışından dolayı Müberra'ya tekrar teşekkür ediyorum. Kendisinin tarifiyle yaptığım pırasa kızartmasını kendisine gönderiyorum. Biz afiyetle yedik. İnşallah tarif ettği gibi olmuştur.
Malzemeler:
3-4 baş pırasa
1 yumurta
mısır unu
tuz
2 kaşık tereyağ
Yapılışı:
2-Yumurta. tuzu ve bulamaç halini alacak şekilde mısır unu iave edilir. Karıştırılır.
3-Tavaya bir kaşık yağ konur eritilir. Pırasa konur ve tavaya elle bastırılarak yayılır. Kısık ateşte bir tarafı kızartılır. Kapakla ters çevrilir kalan yağda tavaya konur eritilir ve pırasanın diğer yüzüde kızartılır.
4-Sıcak servis yapılır.
2 yorum:
Pırasa kızartması çok güzel görünüyor, canım teyzeciğim sen yaparsında güzel olmazmı ellerine sağlık.
sizin ve yeğenizin ellerine sağlık zerrin hanım.her iki tarifte mükemmel.afiyetler olsun.sevgiler.
Yorum Gönder