Malzemeler:
1/2 kg. patates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık salça
tuz, karabiber
2 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
yuffayı yağlamak için 2 kaşık sıvıyağ
yoğurt, nane, kırmızıtozbiber(isteğe göre)
Yapılışı:
İçinin hazırlanması:
1-Patatesler iyice yıkanır ve haşlanır. Haşlanan patatesler püre haline getirilir.
2-Sıvıyağ ve salça ocakta karıştırarak kızdırılır ve pataeslere ilave edilir. tuzu,karabiberi ayarlanır iyice karıştırılır.
3-Yufka yayılır üstü 2 kaşık sıvıyağ ve 2 kaşık suyla karıştırılmış karışımla yağlanır.İkinci yufka üstüne yayılır onunda her tarafı yağlanır.
4-Yufka sigara böreklik gibi üçgenlere kesilir. Her parçaya hazırlanan içten konur. Sigara böreği gibi sarılır.
5-Sarılanan börekler üstünü geçecek kadar su konan kaba alınır. 10 dakika kadar o şekilde beklettikten sonra hafifce sıkılarak fırın tepsisine konur.
6-Üstüne yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder