1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
aldığı kadar un
beyaz peynir
kaşar peyniri
çörek otu
1-Hamur kabına sıvıyağ, süt, ılık su, maya, şeker, tuz ve yumurta akı konur. Un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.

2-Hamur dört parçaya bölünür. Merdane ile ince açılır. Sekiz üçgen parça kesilir. Her parçanın üzerine peynir konur ve sigara böreği gibi sarılır.
3-Fırın tepsisine konur üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir.
NOT: İşlemleri mayalanmasını beklemeden yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder