Malzemeler:
3 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
bir tutam dereotu
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
kırmızı pulbiber
Yapılışı:
1-Kabakların ortası uzunlamasına oyulur.
2-Az su ile yumuşayana kadar haşlanır.
3-Bir kapta beyaz peynir ezilir, dereotu, yumurta, sivri biber ve pulbiber karıştırılır.
4-Haşlanmış kabakların içine doldurulur.
5-Yağlanmış fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kabakları oyarken çıkan parçaları zeytinyağlı kabak hazırlıyarak değerlendirdim.
ZEYTİNYAĞLI KABAK
Malzemeler:
kabak parçaları
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
dereotu
tuz
zeytinyağı
karabiber
Yapılışı:
1-Tencereye doğranmış kabaklar üstüne kıyılmış soğan, domates, sarımsak konur tuzu ve zeytinyağ ilave edilir kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Sıcak su ilave edilir ve pişirilir. Üzerine dereotu ve karabiber konularak ateşten alınır. Soğumaya bırakılır.
1 yorum:
Zerrin hanım kabak sandal harika görünüyor, kabağıda çok severim en kısa zamanda bende denemek istiyorum ellerinize sağlık.
Yorum Gönder