Malzemeler:
kek için:
3 adet yumurta
1 türk kahvesi şeker
2 kaşık un
1 paket kabartma yozu
1 kaşık çilekli puding
krema için:
2 bardak un
1 çay bardağı şeker
1kaşık nişasta
1 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
üzerine:
çilek
rendelenmiş çikolata
jöle
Yapılışı:
Kek için
1-Yumurta akları ve sarıları ayrılır.
2-Yumurta akları ve sarıları yarım çay bardağı şekerle ayrı kaplarda kabarana kadar çırpılır.
3-Un, kabartma tozu ve çilekli puding karıştırılır.
4-Yumurtalar ve un karışımı birleştirilir ve karıştırılır.
5-Kek kalıbına dökülür fırında pişirilir.
6-Soğumaya bırakılır.
Kreması için:
1-Tereyağı hariç malzemeler bir tencereye konur karıştırılarak muhallebi kıvamı oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
2-Tereyağ ilave edilir karıştırılır.
3-Ara sıra karıştırılarak soğumaya bırakılır.
1-Soğuyan kek servis tabağına alınır.
2-Üzerine kreması dökülür.
3-Üzeri çilekle ve rendelenmiş çikolata ile süslenir.
4-Çileklerin üzerine eritilmiş jöle sürülür.
5-Bir kaç saat buzdolabında dinlendirilir ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder